skip to Main Content

Reglament Olla Vertical

ORGANITZACIÓ I ESPERIT DE LA CURSA

Article 1. L’organització del KV Olla Vertical va a càrrec de l’Unió Excursionista de Vic i Vall de Núria. Amb la col·laboració dels voluntaris, socis i amics de l’Unió. És una prova germana de la Clàssica Olla de Núria i que neix en l’any que es commemora la 10a edició d’aquesta.

Article 2. La cursa del KV Olla Vertical és una competició individual basada en els resultats obtinguts pels participants el dia de la cursa.

Article 3. De la mateixa manera que la Clàssica Olla de Núria, el KV Olla Vertical neix amb vocació de ser una cursa internacional que defensa i reivindica el paper de l’esport Català i de Catalunya al món. Hi podran participar tots els esportistes que ho desitgin. Tots els participants podran optar per representar la nació amb la que més se sentin identificats, sense discriminació de cap tipus.

Article 4. El recorregut és igual per totes les categories: (excepte Infantil i Cadet)

 Sortida: Santuari de Núria
Avituallament:  km 3,5
Arribada: Puigmal
Recorregut: 3,78 km
Desnivell positiu: 980 mts
Recorregut alternatiu:
 Sortida: Central de Daió
Avituallament:  km 3,5
Arribada: Camí dels Enginyers (Direcció Santuari de Núria)
Recorregut: 7,02 kms
Desnivell positiu: 852 mts
Per a la categoria Infantil i Cadet:
Sortida: Santuari de Núria
Arribada: Avituallament km 1,5
Recorregut: 1,5km
Desnivell: 550 mts

Article 5. La cursa tindrà lloc el dia 7 d’octubre del 2023 a les 10:30 hores (sortida en massa). El temps límit per completar la cursa és de 2 hores per a les categories que tenen com arribada el Puigmal.

Article 6. Durant el KV Olla Vertical es respectaran els corredors, controls, col·laboradors i públic que gaudeixi i participin de la cursa.

Article 7. El KV Olla Vertical es desenvolupa en un entorn amb una bellesa paisatgística i natural excepcional, recentment declarat Parc Natural de les capçaleres del Ter i Freser. Potenciem el respecte per la flora i la fauna, no tirant deixalles al llarg del recorregut, seguir el recorregut marcat. El marcatge del recorregut es farà a peu, el dia abans de la cursa i es desmuntarà el mateix dia de la cursa.

Article 8. L’organització utilitzarà sempre que sigui possible material reciclat o reutilitzat. Es reduirà el consum de paper fent la major part de comunicacions amb suport electrònic.

Article 9. Tots els corredors de la cursa hauran de complir amb les condicions que s’estableixen en aquest reglament i en el que no consti expressament es farà segons el reglament FEEC de Curses Verticals.

CONDICIONS PARTICIPACIÓ

Article 10. L’edat mínima per participar a l’Olla Vertical és de 13 anys

Article 11. Els participants han d’estar preparats per l’exigència que comporta realitzar la cursa.

Article 12. Els corredors han de tenir la llicència federativa que cobreixi les curses de Muntanya en vigor .

Article 13. Les inscripcions i anul·lacions d’inscripcions es realitzaran mitjançant el procediment establert per l’organització de la cursa, prèviament publicat a la web de la cursa.

Article 14. Les inscripcions són personals i intransferibles. El dia de la cursa no hi haurà inscripcions noves.

Article 15. Tots els participants, el dia de la cursa hauran de presentar la Llicència federativa homologada per a curses d’alta Muntanya i acompanyada del DNI o document identificatiu, al recollir el dorsal.

Article 16. Els participants que necessitin la targeta federativa temporal hauran de presentar el DNI o document identificatiu personal, al recollir el dorsal.

Article 17. Abans de la sortida hi haurà un control per accedir al parc tancat de sortida, en el qual es verificarà: Dorsal, material obligatori, material d’avituallament degudament marcat amb el número de dorsal, marcar i validar el xip.

Article 18. Tots els corredors hauran de dur el material que es detalla a continuació per a realitzar la cursa:

 • Material obligatori: Paravent, manta tèrmica i mòbil
 • Està permès l’ús de pals

Article 19. El Corredor és el responsable de validar el temps de pas pels controls i d’arribada amb el sistema de cronometratge facilitat per l’organització.

Article 20. El corredor podrà rebre ajuda externa (avituallament: alimentació i beguda) durant la cursa, només als controls de pas, sempre respectant el medi ambient i l’entorn.

Article 21. El corredor haurà de dur el dorsal posat i ben visible a la part del davant.

Article 22. Es farà una única sortida, homes i dones tots junts des de l’esplanada del Santuari de Núria. 

Article 23. Tots els participants respectaran  les indicacions donades per qualsevol membre de l’organització de la cursa. En cas de desobeir directrius de seguretat indicades per l’organització, el corredor serà desqualificat de la prova.

Article 24. Tots els participants hauran de complir amb el límit establert en els temps de pas pels controls. En cas contrari, caldrà seguir les instruccions que donaran els controls de l’organització.

Article 25. La desqualificació d’un corredor serà quan s’esdevinguin algunes d’aquestes situacions:

No quedi enregistrat en tots els controls, superi el temps límits de pas en algun dels controls, no sigui respectuós amb els altres corredors, jutges, controls i organització, no socorri a qui ho necessiti o no n’informi al control més proper, no segueixi el recorregut marcat (tallant o escurçant), no porti el material correcte i obligatori per la cursa de muntanya, no sigui respectuós amb el medi ambient, no porti el dorsal visible, s’anticipi al senyal de sortida i faci servir qualsevol mitjà de transport o locomoció durant tot o part del recorregut.

Article 26. El corredor que decideixi retirar-se de la cursa haurà de comunicar-ho al control més proper al lloc de la retirada, i dirigir-se al control d’arribada.

Article 27. Tots els participants cedeixen el dret de la seva imatge i autoritzen a l’organització i als seus patrocinadors a utilitzar i publicar qualsevol fotografia o vídeo registrat durant la cursa.

Article 28. El corredor eximirà de responsabilitat als organitzadors en cas d’accident, lesió o de qualsevol altre imprevist.

Article 29.  En cas de mal temps hi haurà un recorregut alternatiu.

Article 30. En cas de causes majors l’organització podrà decidir els canvis que consideri més oportuns.

ARRIBADA I SORTIDA

Article 31. La sortida de la cursa serà a l’esplanada del Santuari de Núria.

Article 32. L’arribada de la cursa serà al cim del Puigmal per totes les categories. (excepte Categories Infantil i Cadet)

A l’arribada de la cursa hi haurà un control per a tots els corredors.  Des d’allà hi haurà un itinerari marcat de retorn fins al Santuari de Núria, on els corredors podran agafar el Cremallera de baixada fins a Queralbs.

El corredor disposarà al Santuari de Vall de Núria d’un avituallament amb begudes i alimentació que només serà exclusiu per a corredors, no acompanyants.

Article 33. Al control d’arribada, i al Santuari de Vall de Nuria, hi haurà algun membre de l’organització de la cursa per atendre les reclamacions, incidències, etc..  Es  podran presentar reclamacions als jutges de la cursa, fins una hora després de tancar el control d’arribada.

Article 34. El corredor que no hagi participat a la cursa i no hagi anul·lat la inscripció podrà recollir la bossa d’inscripció el dia de la cursa durant l’entrega de dorsal, o bé a la secretaria de l’Unió Excursionista de Vic fins el dia 10 de setembre de 2022.

PREMIS I CLASSIFICACIONS

Article 35. S’estableixen les següents categories:

 • Absolut (masculí i femení)
 • Màster 60 (masculí i femení més de 60 anys)
 • Màster 50 (masculí i femení entre 50 i 59 anys)
 • Veterà  (masculí i femení entre 40 i 49 anys)
 • Promesa (masculí i femení entre 21, 22 i 23 anys)
 • Sènior – O21 (masculí i femení més de 21 anys)
 • Júnior- Sub20 (masculí i femení entre 19 i 20 anys).
 • Juvenil – sub18 (masculí-femení entre 17 i 18 anys)
 • Cadet – sub16 (masculí i femení entre 15 i 16 anys)
 • Infantil – sub14  (masculí i femení entre 13 i 14 anys)

Article 36. L’organització farà un acte d’entrega de premis. Les categories i els horaris estaran publicats a la web.

Article 37. L’organització es reserva el dret de poder modificar aquest reglament, notificant amb la suficient antelació qualsevol modificació al mateix.

Article 38.L’Olla Vertical 2023 puntuarà per la Copa Catalana de Curses de muntanya de la FEEC

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

Back To Top