OLLA SOSTENIBLE

Com a entitat excursionista tenim la ferma voluntat de millorar la relació amb l’entorn que acull la cursa de l’Olla, el Parc Natural de les capçaleres del Ter i del Freser.

També creiem necessari construir i exemplificar actuacions que siguin respectuoses amb el medi ambient que intrínsecament s’associïn a l’Olla, als corredors i al públic assistent per trobar un equilibri més just amb la natura que compartim tots.

Per aquesta raó des de l’Olla del 2019 vam comença a evitar i reduir els plàstics d’un sol ús, substituint-los per altres materials que es puguin reutilitzar o eliminar de forma biodegradable. Introduir mesures correctores per reciclar i gestionar degudament la totalitat de la brossa que es genera en el control d’arribada. També iniciatives compensatòries que impliquin agents locals i de proximitat a fer possibles aquestes accions. Tot això s’afegeix a les accions que any rere any s’han anat incorporant a les diferents edicions com l’adaptació del calendari al període de nidificació d’espècies protegides, la reutilització del material de marcatge, la desaparició dels avituallaments d’alçada i el marcatge amb el número de dorsal dels consumibles  particulars dels corredors com a més rellevants.

A més a més, aquest des de l’any 2021, l’avituallament final per a cada corredor es realitza amb material 100% biodegradable, substituint els envasos de plàstic de les garrafes per garrafes de vidre retornables i els envasos de les begudes ensucrades que generin el menor residu possible.

Des del 2022 s’aposta per uns productes sostenibles i de proximitat, tan en la contractació de serveis locals com per incloure en la bossa del corredor, com pot ser la samarreta la qual el teixit està elaborat a Catalunya. Tot el procés des del disseny fins a l’elaboració està feta íntegrament en un taller tèxtil de Mataró per la marca Bside, una aposta pel Km0 i que posa en valor l’economia circular i sostenible

Tots aquests valors d’integració i respecte d’una activitat esportiva en un entorn únic i alhora fràgil com la Vall de Núria han d’incidir en la consciència de tots els que en gaudeixin.