RESERVA NATURAL VALL D'EYNE

Ubicada al cor del parc natural regional, aquesta reserva natural està classificada des de l’any 1993 i cobreix 58 % de la superfície del municipi d’Eyne Anomenat vall de les flors per la seva diversitat ecològica, aquest espai natural era conegut dels grans noms de la botànica com ara Gouan, Bourgat i Razoul a l’any 1767, Adanson (1779) o també de Candolle (1807). De moment, s’han catalogat 500 plantes, moltes d’elles endèmiques, poc freqüents i protegides. Està prohibit collir plantes a la reserva i com a norma, els gossos no estan autoritzats. Estareu acollits a la casa de la reserva on us donaran informació.

REGULACIÓ

Creada per decret ministerial, la vall d’Eyne, qualificada com a reserva natural nacional, està subjecta a una normativa comuna a les reserves naturals franceses així com a una normativa específica adaptada al context local i als imperatius de protecció dels hàbitats i espècies presents. Els rètols a les entrades a les reserves naturals recorden la normativa i els guàrdies jurats vetllen pel compliment de les normes.

  • Els gossos estan prohibits a les reserves naturals de la Vallée d’Eyne.
  •   Està prohibit recollir: flors, fruits, insectes i fòssils. Rara o comuna, cada espècie contribueix a la biodiversitat de la reserva. La recollida de plantes comestibles com la de “Coscoll” (Molopospernum peloponnesiacum) i genepi (Artemisia umbelliformis gabriellae) estan prohibides pel decret de creació (cap decret prefectural fins ara no preveu la regulació de la seva recollida a RNN de la vall d’Eyne).
  • Es prohibeix circular amb vehicle a motor per tal de protegir la fauna, la flora i els caminants de la contaminació, el soroll i el deteriorament del sòl.
  • Està prohibit fer foc. Les xemeneies destrueixen els sòls i la menor flama pot provocar un incendi.
  • Està prohibit llençar els residus (incloses les restes de menjar). Contaminant l’aire i el sòl i poden convertir-se en trampes mortals per a la vida salvatge.
  • Està prohibit acampar però es tolera el bivac (des de la posta de sol fins a la sortida del sol) al voltant dels refugis i pels camins senyalitzats.

A més, per respectar la tranquil·litat de la vida salvatge, us demanem que us mantingueu als camins i limiteu la sortida fora de pista.

Totes les vies d’accés a la reserva natural estan subjectes a aquesta normativa (Cambre d’Ase, Col de Núria, estació d’esquí, etc.)

Més info